Mladi Krajišnik odbranio naslov

Finale Kupa BiH za košarkašice

Mladi Krajišnik odbranio naslov

Ekipa Mladog Krajišnika odbranila je naslov osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras košarkašice trenera Zorana Mikeša u finalu bile bolje od Željezničara rezultatom 80:71.

Banjalučke su košarkašice potpuno zasluženo u zeničkoj dvorani Bilmišće došle do svog drugog uzastopnog naslova u najmasovnijem klupskom takmičenju u Bosni i Hercegovini, savladavši najvećeg konkurenta sarajevski Željezničar sa devet poena razlike (80:71).

Mladi Krajišnik – Željezničar 80:71
Dvorana Bilmišće. Gledalaca: 300. Sudije: Okuka i Miličević. Pet ličnih grešaka: Žakula i Milovanović (Mladi Krajišnik). Rezultat po četvrtinama: 26:20, 21:16, 16:16, 17:19.
MLADI KRAJIŠNIK: Deura 8, Gaković, Milovanović 6, Granulić, Vesolvski 13, Begenišić, Žakula 20, Pilav 20, O. Stupar 6, B. Stupar, Radoš, Joković 7. Trener: Zoran Mikeš.
ŽELJEZNIČAR: Stojanovska, Mikić 12, Memić, Fisher 7, Čadžo 12, varda, Vrančić 16, Bugarin 11, Omerbašić 6, Malagić, Tamara 7, Hamšić. Trener: Mensura Andelija.
Izabranice trenera Zorana Mikeša kontrolisale su veći dio susreta. U prvoj četvrtini na terenu se vodila ravnopravna borba, igralo se koš za koš, sve do zadnje minute, kada Mladi Krajišnik sa dva polaganja Aide Pilav odlazi na 26:20. Drugu četvrtinu košarkašice Željezničara otvorile su serijom 10:0, te su prešle u vodstvo (26:30). Na seriju Željezničara popularne "malene" odgovorile su serijom 14:0 nakon koje su se odvojile na malo veću razliku (40:30), nakon čega su mirno odigrale završnicu prvog poluvremena (rezultat nakon prvog poluvremena: 47:36 za Mladi Krajišnik). Treća četvrtina igrala se koš za koš, jedino vrijedi izdvojiti tricu Aide Pilav, koja je Mladom Krajišniku donijela najveću prednost, +17 (59:42). Sarajevske plave u posljednjoj četvrtini pokušale su nadoknaditi zaostatak, ali su Banjalučanke ipak susret mirno privele kraju.

Aida Pilav i Dragoslava Žakula predvodile su „malene“ do pobjede, ubacivši po 20 poena, dok je u sarajevskom sastavu najzapaženija bila Irena Vrančić sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti