Mladi Mostarci najbolji

Košarkaška liga osnovnih škola FBiH

Mladi Mostarci najbolji

O. Lekić

Osnovna škola Zalik iz Mostara pobjednik je finalnog turnira košarkaške lige osnovnih škola Federacije BiH, koji se proteklog vikenda igrao u Mostaru.

Osnovna škola Zalik u finalu je sa 47:36 svladala Osnovnu školu "Fatima Gunić" iz Sarajeva, dok je u borbi za treće mjesto Osnovna škola "Ruđer Bošković" iz Gruda svladala Prvu osnovnu školu iz Živinica i to rezultatom 67:63.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sandro Gačić iz ekipe Zalik Mostar, a najbolji strijelac je Osman Šehić sa 99 poena iz ekipe Živinica.

Pehar za fer plej pripao je Osnovnoj školi iz Živinica, a za najperspektivnijeg igrača proglašen je Marko Kostić iz škole iz Brčko Distrikta.

Organizator turnira je bilo Federalno ministarstvo kulture i sporta uz pomoć organizacije MV-Basket 2000 iz Sarajeva. Tehnički organizator je bio Sportski savez u HNŽ-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.