Mladi Portugalci će sanjati briljantnog Nurkića

Bh. košarkaši deklasirali vršnjake iz Portugala

Mladi Portugalci će sanjati briljantnog Nurkića

E. Škorić

Juniorska bh. košarkaška reprezentacija potopila je Portugal u drugom nastupu na Evropskom prvenstvu B-divizije za igrače do 18 godina.

Nakon što su sa 79:65 u prvom susretu savladali Belgiju, izabranici Nenada Markovića očitali su pravu lekciju iz košarke svojim vršnjacima iz Portugala, savladavši ih rezultatom 78:48.

 

Od prve minute bilo je jasno ko će izaći kao pobjednik na kraju. Nakon prve dionice igre mladi košarkaški Zmajevi imali su 13 poena razlike (24:11), a na odmor se otišlo sa ugodnih 15 poena prednosti.

 

Portugalci nisu mogli parirati ni onda kada bi Marković iz igre izveo nevjerovatnog Jusufa Nurkića. Tek u trećoj dionici blagi pad u igri naših momaka, ali i nakon te su završili kao pobjednici (13:16). Pravi debakl naš protivnik doživio je u zadnjih 10 minuta igre.

 

Nevjerovatni 17-godišnji Nurkić ubacio je čak 20 poena uz briljantnih 15 skokova. Dvoznamenkast broj koševa ubacili su još Buza (13, 6s, 2a), te Ahmedić (10p, 9s). Kod Portugala Miguens je jedini išao preko 10 poena, ubacio ih je 14 uz 2 skoka i 1 asistenciju. 

 

Narednu utakmicu izabranici Markovića igraju protiv Holandije.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti