Mladost bolja od Građanskog, Leotar ponovo poražen

Liga za opstanak

Mladost bolja od Građanskog, Leotar ponovo poražen

D. Rakanović

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada savladali su na domaćem terenu ekipu Građanskog iz Bijeljine rezultatom 86:72 u okviru četvrtog kola Lige za opstanak.

Bojan Stanojević predvodio je Mladost do pobjede, postigavši 21 poen, uz 13 skokova. Pratio ga je Arsenije Vučković sa 15 i Milijan Bocka sa 14 poena.

Za ekipu iz Bijeljine se istakao Nenad Vuković sa 15 postignutih poena, dok je Dragomir Marojević dodao 14 poena, a upisao je i 10 skokova. Milorad Damjanac je ubacio 10 poena. 

Druga utakmica Lige za opstanak je odigrana u Trebinju, gdje je domaći Leotar izgubio protiv Bošnjaka iz Hadžića rezultatom 74:85.

Leotar u Ligi za opstanak ne zna za pobjedu i vjerovatno će napustiti elitni rang takmičenja s obzirom da su prvi pratioci upravo Bošnjak i Mladost koji su u ovom kolu ubilježili pobjede.

U pobjedničkom timu Mujo Tuljković je postigao 18 poena, uz sedam skokova. Amir Dovadžija je ubacio 17, a Srđan Damjanović 15 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U sastavu Leotara se istakao Stefan Mijović sa 21 poenom i osam asistencija. Fekete je dodao 15, a Milanović 13 poena.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Širokog. Naredno peto kolo je na rasporedu već za vikend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi