Mladost slavila u Skenderiji

Poraz Sparsa u Ligi 4

Mladost slavila u Skenderiji

M. Šljivak

Novi poraz u Ligi 4 košaraškog prvenstva BiH upisali su sarajevski Sparsi. Tim Marka Trbića je večeras u Skenderiji u veoma zanimljivoj utakmici poražen od Mladosti iz Mrkonjić Grada rezultatom 73:71.

Veoma neizvjesna košarka je viđena u svih 40 minuta. Nakon prvih 10 minuta Mladost je imala prednost od dva poena, 18:16. Sparsi su vratili u drugoj dionici. Dobili su ovaj dio igre 19:16, te su Sparsi nakon prvog poluvremena imali poen prednosti 35:34.

Ipak, Mladost u nastavku igra mnogo bolje. Imali su većim dijelom igre prednost, a nakon 30 minuta igre su imali četiri poena prednosti, 51:47. Iako su Sparsi u jednom trenutku uspjeli da dođu do tri poena prednosti, Mladost je u finišu prelomila susret u svoju korist, te je na kraju došla do pobjede u ovom meču.

Nikola Malešević je s 19 poena i 10 skokova predvodio Mladost, dok je kod Sparsa Nedim Buza ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.