Mogu li 'Zmajevi' iznenaditi Ruse?

Kvalifikacije za EP u košarci

Mogu li 'Zmajevi' iznenaditi Ruse?

Košarkaška reprezentacija BiH danas će započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će 2017. godine organizovati Turska, Finska, Izrael i Rumunija.

Izabranici Damira Mulaomerovića prvi susret igraju u gostima, i to protiv prilično kvalitetne selekcije Rusije.

Domaćin u ovom meču neće moći da računa na Alekseja Šveda i Vitalija Fridzona, ali i pored te činjenice Rusi u duel sa BiH ulaze kao apsolutni favoriti.

Rusi se nalaze u odličnoj formi, što pokazuju i rezultati u pripremnom periodu. U devet mečeva ruski košarkaši zabilježili su isto toliko pobjeda.

BiH je tokom avgusta odigrala pet utakmica, te je upisala dvije pobjede i tri poraza. 

BiH i Rusija posljednji okršaj imali su prošle godine na Evropskom prvenstvu. Rusi su tada u grupnoj fazi ubjedljivo slavili sa 81:61.

Susret između Rusije i BiH na programu je od 17 časova.

U ostalim mečevima sastaju se:

Gruzija - Albanija

Belgija - Kipar

Estonija - Bjelorusija

Mađarska - Velika Britanija

Ukrajina - Bugarska

Njemačka - Danska

Holandija - Austrija

Poljska - Portugal

Slovenija - Kosovo

Makedonija - Luksemburg

Crna Gora - Slovačka

Island - Švajcarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi