Momci ozbiljno, niste na izletu

Pred borbu za treće mjesto

Momci ozbiljno, niste na izletu

Košarkaška selekcija BiH (U-16) danas će sa početkom u 18.15 sati igrati utakmicu za treće mjesto protiv selekcije Izraela na Evropskom šampionatu u Makedoniji (divizija-B).

Pošto smo poprilično sigurni da Zeljković svojim mladim momcima koje vodi u Makedoniji prije puta nije rekao da idu na jedan "fini izlet", tako očekujemo da naši momci zaista ozbiljno shvate današnju utakmicu za bronzanu medalju na EP divizije B.

Slažemo se da će biti zaista teško koncentrisati se na ovaj susret protiv Izraela, pogotovo u svjetlu zaista teškog poraza od Slovenije (53:74) u jednom polufinalu koje im je moglo, u slučaju pobjede donijeti borbu za zlato ali i automatski ulazak u A diviziju.

Međutim, i ovi mladi igrači se moraju pod hitno privikavati na činjenicu da je i sportskoj bh-javnosti postalo zaista teško gledati u klasične i stereotipne poraze naših ekipa koje su "jadne" ipak psihološki uzdrmane. Nije li i Izrael uzdrman zbog poraza od Engleske u svom polufinalu.

Nigdje u slučaju još jednog poraza od 20 razlike neće pisati kako BiH (U-16) nije smogla snage za borbu nakon teško primljenog poraza od Slovenije. Nigdje neće pisati kako imamo opravdanja jer smo silno razočarani neodlaskom u diviziju A. To ne piše u šturim sportskim vijestima. Ovdje moramo naglasiti da se za bronzu na ovom šampionatu naši košarkaši bore protiv Izraela čiji sportaši idu 100 na sat, a tako  bi se u sportu konačno mogli početi ponašati i mi.

Naša mlada selekcija nije nakon poraza od Slovenije zaboravila igrati. Šest pobjeda u nizu na šampionatu u makedonskoj Strumici niko im neće oduzeti. Niko im neće oduzeti niti već jednu pobjedu nad istim protivnikom u preliminarnoj fazi takmičenja (85:84). Na kraju krajeva, zašto Buza ne bi probao napraviti doseg jednog člana prve petorke prvenstva (trenutno je na 6 mjestu sa 16,6 poena po susretu).

Zbog toga, zaboravite na bolni poraz od Slovenije, zaboravite kako je teško zbog neodlaska u Diviziju A, zaboravite da se takve utakmice trebaju "tek obaviti" i ne zaboravite da niste na "finom izletu".

Takvi izleti završe prolomom oblaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.