"Mora se stegnuti petlja i krenuti s regionalnom ligom"

Roman Lisac, generalni menadžer košarkaške ABA lige

"Mora se stegnuti petlja i krenuti s regionalnom ligom"

Generalni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac zadovoljan je proteklom sezonom u regionalnoj ligi, ali i cjelokupnim projektom koji traje već punih 13 sezona. 

"Krenuli smo vođeni jugo-nostalgijom i ekonomsko-tržišnim interesima. Prvi korak je bio najteži. Crvena zvezda je u prvom kolu trebala da gostuje Zadru. Iznenada je iskrsao problem koji nema veze sa sportom". 

"Zadrani su htjeli da ugoste Beograđane, ali im nisu garantovali bezbjednost poslije slijetanja aviona JATA u Zadru, a crveno-beli nisu htjeli drugačije da doputuju u Hrvatsku". 

"Čarobno rješenje bilo je da je slovenačka Adrija sleti u Beograd, košarkaši se prebacili u avion i bezbjedno doputovali i vratili se iz Zadra", kaže u intervju za beogradski Sport Roman Lisac, te dodaje da postoji jugo-nostalgija i u ostalim sportovima. 

"Svakako da jeste, ali je najlakše bilo pokrenuti košarku koja je i najtrofejniji sport u okvirima stare države. Imam 55 godina i dobro pamtim mnoge lijepe trenutke našeg sporta. Kažem našeg jer i sad doživljavam ta stara dobra vremena". 

"Najlakše i najbrže je krizu identiteta zaboravila Slovenija. Opšte je poznato da su Slovenci prvi bezbjedno razbili famu sportskog turizma dolaskom u Beograd 2005. godine. Zamislite samo koliko su tona piva popili njih 10 000. U Puli se javno izjašnjavaju da im nedostaje velika bokserska liga", ističe Lisac, koji se dotakao i regionalne lige u fudbalu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Fudbal je posebno specifičan i nosi najveći rizik, ali bi donio i najveći profit u svakom pogledu. Ideja o pandanu košarkaškoj ligi postoji odavno. Mnogi me pitaju za savjet, traže recept. Mora da se „stegne petlja” i krene i tim putem". 

"Moja saznanja govore da će regionalna fudbalska liga krenuti veoma brzo utakmicama omladinskih selekcija. Bijeljina treba da predstavlja „probni balon” za publiku koja je sigurno željna takvih utakmica. Jedini problem su huligani", istakao je Roman Lisac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.