Mornar razbio Partizan
Foto: ABA

ABA Superkup

Mornar razbio Partizan

M. Šljivak

Košarkaši Mornara plasirali su se u polufinale ABA Superkupa. Oni su večeras na svom parketu pobijedili beogradski Partizan rezultatom 91:77.

Mornar je žestoko krenuo od prve minute. Imali su konstantno vodstvo tokom prve četvrtine, prednost je išla i do plus devet, ali je beogradski tim uspio dobrom završnicom da dođe na samo minus dva nakon 10 minuta igre, 26:24.

Ekipa Mute Nikolića je potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom u drugom periodu. Okrenuli su meč u svoju korist i na odmor odlaze sa pet poena prednosti, 42:47.

Međutim, u nastavku je na parketu postojala samo ekipa Mornara. Potpuno su domaći razbili Partizan u drugom poluvremenu i na kraju su došli do pobjede i plasmana u polufinale.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Derek Needham je predvodio Mornar do pobjede sa 22 poena, Mićović je dodao 18, a Vranješ 17 koševa.

S druge strane kod Partizana je najefikasniji bio Vanja Marinković sa 14 poena, dok je Obrad Tomić ubacio dva poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi