Može li bh. predstavnik do Eurolige?

Danas polufinalni susreti

Može li bh. predstavnik do Eurolige?

A. Beganović

Nakon 26 kola u Regularnom dijelu sezone četiri najbolje ekipe, Igokea, Partizan, Crvena zvezda i Radnički, izborile su nastup na final-fouru koji počinje danas u Laktašima.

U prvom polufinalnom susretu snage će odmjeriti Radnički i Crvena zvezda. Obje ekipe priželjkuju prolaz u finale.

"Motivisani smo jednako i mi i Zvezda. Moguće je da jedna lopta odluči pobjednika. Zvezdini aduti su skok i jake kontre i ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a i vrata Eurolige se otvaraju", između ostalog je uoči polufinalnog susreta izjavio trener Radničkog Miroslav Nikolić.

"Dobro smo trenirali u posljednjih desetak  dana i spremni smo za Radnički. Radnički je dobra ekipa, koja u ovoj sezoni pruža sjajne partije. Očekujem neizvjestan meč, ali sam uvjeren da možemo napraviti korak ka našem najvećem cilju ove sezone, Evroligi", izjavio je kapiten Crvene zvezde Igor  Rakočević.

U drugom polufinalnom susretu večeras će snage odmjeriti Igokea i Partizan.

"Kao trener ne tražim alibi i bez obzira na probleme s kojima smo se suočili na kraju regularnog dijela sezone, smatram da će moji izabranici dati maksimum, te da će slaviti. Cijenim Duleta i njegove igrače, ali imamo obavezu na završnom turniru nastaviti tamo gdje smo stali u regularnom dijelu sezone", kaže trener Igokee Dragan Bajić, dok je trener Partizana Duško Vujošević  izjavio:

"Čeka nas izuzetno jak protivnik, koji nije slučajno regularni dio završio na prvom mjestu. Imat  će veliku podršku, ali očekujem i mnogo naših navijača. Imamo prijateljske odnose, ali kada krene susret, to se zaboravlja".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.