Mršić:  Bolja ekipa je zasluženo osvojila ABA ligu
Foto: aba-liga.com/Cedevita

Trener Cedevite nakon utakmice u Zagrebu

Mršić: Bolja ekipa je zasluženo osvojila ABA ligu

Powered by:
Trener Cedevite Veljko Mršić čestitao je Zvezdi na pobjedi i rekao da je bolja ekipa zasluženo osvojila ABA ligu. 

Crvena zvezda je večeras u Zagrebu savladala Cedevitu sa 77:61 i tako sa maksimalnih 3:0 završila finalnu seriju i treću godinu zaredom osvojila regionalnu ligu. 

"Nema šta se se priča. Bolja ekipa je zasluženo osvojila ABA ligu. Mnogo su više pokazali, ne samo sada, već tokom cijele sezone. U ovom finalu su izdominirali. Vidjela se razlika između ekipa koja igra Euroligu na vrhunskom nivou i nas. Mi to nismo uspjeli da ispratimo", rekao je Mršić.

Trener Cedevite je istakao da njegova ekipa nije mogla da odgovori na fizički superiornijeg protivnika, kao i da nisu imali sreće sa povredama.

"Brže su se oporavljali. Imaju više igrača koji mogu iz dana u dan da igraju na vrhunskom nivou. Čestitam Zvezdi na tituli. Nadao sam se da možemo da iskoristimo neigranje Jovića, ali i nama su nedostajali Boatright i Arapović. Prije svega Boatright jer je to igrač koji može da igra dobro iz dana u dan, a i Marko zbog atletizma na poziciji četvorke. Nismo to uspjeli da nadoknadimo. Danas nam se povredio i James u prvom poluvremenu i teško je odgovoriti na ovakvu fizičku ekipu, koja igra vrhunski", zaključio je Mršić.


Jadranska liga