Mršić: Ovo je velika i zaslužena pobjeda

Trener Cedevite

Mršić: Ovo je velika i zaslužena pobjeda

Košarkaši Cedevite savladali su Partizan (83:76) u prvom meču polufinalne serije ABA lige, a trener Zagrepčana Veljko Mršić smatra da je njegov tim bio na visini zadatka i da je pobjeda sasvim zaslužena. 

"Zasluženo smo pobijedili. Od samog starta smo preuzeli kontrolu utakmice. Prednost je u prvom poluvremenu rasla do skoro 20 razlike. Drugo je Partizan dobro otvorio šuterski. Pogodili su četiri trojke u prva dva-tri minuta i vratili se sa -23, ali nikad nisu ozbiljno zaprijetili", jasan je bio Mršić.

Igrač Cedevite Toni Katić takođe je bio zadovoljan nakon trijumfa na startu polufinalne serije.

"Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, a drugo je bilo totalna suprotnost prvog. Jako smo loše odigrali u nastavku, ali prva pobjeda je tu i to je najbitnije. Analiziraćemo ovu utakmicu i dobro se pripremiti za drugu u Beogradu, koja će biti teška", rekao je Katić.

Drugi meč na programu je naredne subote u Beogradu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Večeras se od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolic" sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi