Mršić: Uz pomoć navijača do pobjede nad Partizanom

Trener Cedevite

Mršić: Uz pomoć navijača do pobjede nad Partizanom

Trener Cedevite Veljko Mršić vjeruje da će njegov tim zabilježiti pobjedu na startu polufinalne serije ABA lige.

Zagrepčani će sutra dočekati Partizan u Domu Sportova, a početak meča zakazan je za 19 časova.

"Cijelu sezonu se pripremamo za ovaj dio sezone. Puno toga smo prošli da bismo došli do ovog. Bilo je stvarno teških trenutaka, ali zadovoljan sam kako su momci odradili dosadašnji dio sezone. Međutim, to je sada prošlost. Dolazi play-off s Partizanom i nadam se da uz pomoć publike i pune dvorane možemo da ostvarimo prvu pobjedu", rekao je Mršić.

Cedevita je u regularnom dijelu sezone upisala dvije pobjede protiv Partizana, ali hrvatski stručnjak smatra da taj podatak ne igra nikakvu ulogu.

"Te utakmice ne znače ništa. Sigurno da su jedan pokazatelj, ali ovo je nešto sasvim novo. Prošle sezone smo imali 2:0 protiv Zvezde, pa su nas oni dobili u polufinalu... Te utakmice nam daju smjernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo da ponovimo, a druge stvari da popravimo i to je to. Spremamo se da u subotu odigramo jednu dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobjedu", dodao je on.

Podsjetimo, polufinalna serija igra se na dvije pobjede. Drugi meč je na programu narednog vikenda u Beogradu, a eventualni treći 1. aprila.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi