Mujaković:  Možemo igrati protiv najjačih ekipa

Trener OKK Čelik nakon poraza

Mujaković: Možemo igrati protiv najjačih ekipa

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su na Bilmišću u okviru 12.kola A1 lige za košarkaše poraženi rezultatom 70:79 od Gradine iz Srebrenika.

Zeničani su u ovu sezonu ušli s najmlađom ekipom u historiji kluba, tako da je rezultat u drugom planu, a cilj je afirmacija što više mladih igrača. U prelaznom roku klub zbog nedostatka finansija nije uspio dovesti jednog igrača na poziciji centra, što je se i večeras pokazalo da je ključ igre i nedostatak Zeničana, koji protivnici stalno koriste. Na današnjoj utakmici zbog nediscipline u kombinaciji za ekipu nije bio Faris Preljević, dok se rezervni playmaker Benjamin Fejzagić povrijedio u uvodnim minutama utakmice.

Nakon utakmice domaći trener Armel Mujaković, bio je zadovoljan igrom u pojedinim trenucima, ali nije i velikim brojem propuštenih zicera njegove ekipe.

"Ja mislim da se trebalo prvo dignuti nakon poraza od 73 razlike protiv Vogošće. Mislim da smo se dobro spremili za ovu utakmicu, imali smo svojih dobrih, ali i loših perioda. Dosta zicera i laganih poena smo propustili realizovat, standardno imamo mnogo tehničkih grešaka, što je možda i očekivano za ovako mladu ekipu.Mi smo i večeras pokazali da možemo igrati protiv najjačih ekipa, iako imamo deficit s visokim igračima. Nismo uspjeli nikoga angažovati u prelaznom roku, a Gradina je dovela tri iskusna igrača. Gosti su prelomili utakmicu na svoje iskustvo, Tanasilović je u odlučujućim trenucima pogodio dva šuta za tri poena i to je na kraju i odlučilo utakmicu", kazao je Mujaković.

Čelik nakon 12 kola ima omjer od po šest pobjeda i poraza u narednom kolu Zeničani će odmarati, a nakon toga 11.februara će gostovati Igmanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi