Mujaković: Ova pobjeda će nam mnogo značiti

Trener OKK Čelik

Mujaković: Ova pobjeda će nam mnogo značiti

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u subotu su u okviru 13. kola A1 lige slavili veoma važnu pobjedu u gostima protiv ekipe Lukavca. 

Izabranici Armela Mujakovića nakon dva poraza od Vogošće i Gradine, vratili su se na pobjednički kolosijek, te su na teškom gostovanju pobijedili domaći Lukavac rezultatom 72:66 i tako upisavši sedmu pobjedu u sezoni.

Nakon 13. kola OKK Čelik se nalazi na četvrtoj poziciji s omjerom od sedam pobjeda i šest poraza. Trener Zeničana zadovoljan je igrom i pobjedom u Lukavcu, posebno kada se uzme u obzir da su igrali bez Fejzagića i Durme.

"Zadovoljan sam igrom i pobjedom svoje ekipe, vodili smo čitavu utakmicu, držali smo situaciju pod kontrolom sve do samog kraja utakmice. Onda su domaćini spustili našu razliku ispod 10 poena, te su počeli vršiti pritisak na sudije, faktički samo što nije čitava dvorana ušla u teren. Ipak izdržali smo sve i na kraju zasluženo pobijedili. Ovaj trijumf dosta će nam značiti za nastavak sezone jer smo se nakon dva vezana poraza vratili na pobjednički kolosijek. Moram pohvaliti sve momke, a posebno našeg kapitena Armina Bilića koji je odigrao simultanku u Lukavcu, te je postigao skoro polovinu naših poena" ističe Mujaković.

U narednom kolu Čelik će gostovati Igmanu.

"Igman ima isti omjer kao i mi, tako da nas očekuje još jedno veoma teško gostovanje. U prvoj utakmici u Zenici smo pobijedili sa pet poena razlike, pokušat ćemo na krilima ove pobjede u Lukavcu napraviti iznenađenje i protiv Igmana. Imamo najmlađu ekipu u ligi, ovo što smo dosad odradili u sezoni je veliki poduhvat. Nadam se da ćemo sezonu završiti s pozitivnim omjerom u vrhu lige, te afirmisati što više mladih momaka", kazao je za SportSport.ba trener Čelika Armel Mujaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije