Mujanović: Najviše sam voljela igrati u Mejdanu

Lijepo je bilo u Mejdanu

Mujanović: Najviše sam voljela igrati u Mejdanu

E. Dindić

Trebaju vjerovati u sebe i na kraju će se trud isplatiti, poručila je proslavljena košarkašica Razija Mujanović mladim igračicama Jedinstva i sarajevskog Željezničara, koje su jučer u Mejdanu odigrale revijalni susret u povodu nedavnog prijema najuspješnije sportistkinje BiH svih vremena u Kuću slavnih FIBA-e.

Od suigračica iz ekipe Jedinstva Aide, koja je 1989. godine postala prvak Europe, bile su jedino Mara Lakić – Brčaninović, aktualna direktorica tuzlanskog kluba, i Stojanka Došić Zoljić, koja je došla iz Subotice.

Uoči utakmice, u kojoj je Jedinstvo pobijedilo Željezničar rezultatom 80:75, i čiji rezultat je, logično, bio u drugom planu, predstavnici brojnih sportskih društava iz BiH, te ispred  Košarkaškog saveza Srbije, podpresjednica  Ana Joković  uručili su poklone Raziji Mujanović.

"Drago mi je da sam ponovo s tuzlanskom publikom, s ljudima koji su me bodrili tokom cijele moje karijere. Najviše sam voljela igrati u Mejdanu, jer je dvorana skoro uvijek bila puna. To mi je davalo dodatnu snagu i uvijek sam davala maksimum od sebe", kazala je Mujanovićeva.

Razija Mujanović je u sjajnoj  karijeri četiri puta bila klupska prvakinja Europe s tri različita kluba iz BiH, Italije i Španije. Tri puta birana je za najbolju igračicu Europe. Igrala je profesionalno u Brazilu i SAD. Osvajala je s reprezentacijom Jugoslavije srebrne medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, te olimpijskim igrama u Seulu, dok je u dresu BiH osvojila zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Monpeljeu 1993. godine.Košarku je prestala igrati 2007. godine u dubrovačkoj Raguzi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi