Mujezinović i Tuljković našli nove klubove
Mujezinović iza sebe ima impresivnu karijeru

Naši igrači na cijeni

Mujezinović i Tuljković našli nove klubove

Uprkos lošim igrama naše reprezentacije u posljednje vrijeme, te s obzirom da naših klubova nema u najjačim evropskim kupovima, naši igrači ipak vrlo dobro kotiraju na košarkaškoj tržnici. Nakon nekoliko naših igrača koji su promijenili klubove ovog ljeta, to su sada uradili i Haris Mujezinović i Mujo Tuljković.

Bivši reprezentativac naše zemlje igrat će i na trećem kontinentu u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri. Nakon igranja na američkim univerzitetima, te karijere u brojnim evropskim klubovima, Mujezinović će igrati i u Aziji za Al-Ahli u UAE.

Haris Mujezinović se na zalasku svoje karijere odlučio prihvatiti izazov igranja u ovoj egzotičnoj zemlji, što je sve češća pojava kod sportista, posebno nogometaša.

35-godišnji centar je u svojoj karijeri igrao za Cibonu, Olimpiju, Fortitudo, Lietuvos Rytas, Pamesu, Kijev, zatim je igrao u Turskoj, Bugarskoj, Rusiji, a posljednji klub mu je bio kiparski AEL Limassol.

Mujezinović je igrao za reprezentaciju naše zemlje na čak tri evropska prvenstva, 1999, 2001 i 2003. godine.

Pored Mujezinovića još jedan naš igrač je našao novi klub, bolje reći stari. Mujo Tuljković se vratio u poljski Anvil za koji je već nastupao u sezoni 2003/2004.

Reprezentativac naše zemlje je nakon odlaska iz Bosne prošle sezone jedno vrijeme nastupao za turski Erdemirspor s kojim je raskinuo ugovor i prihvatio ponudu poljskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.