Mulaomerović bez Markovića i Gajića „napada“ Pandžu

Sloboda i Kakanj igraju u petak

Mulaomerović bez Markovića i Gajića „napada“ Pandžu

Zbog zauzetosti dvorane utakmica 19. kola Lige 12 između Slobode i Kaknja bit će odigrana u petak sa početkom u 19 sati umjesto ranije najavljenog nedjeljnog termina. 

Biće to veoma značajna utakmica za obje ekipe, a pobjednik će biti korak bliži Ligi 6. Lani je Sloboda pobjedila u Kaknju, a Kakanjci su se revanširali u Mejdanu.

„Biće to teška utakmica, ali mi želimo da se revanširamo za težak poraz u prvom dijelu sezone. Nama prvenstvena pauza nije došla u pravo vrijeme, jer smo bili u odličnom ritmu i nizu od četiri pobjede. U ovoj utakmici ne mogu računati na Markovića i Gajića, te odranije povrijeđene Grošića, Latifagića, Pilavždića... Sve nas to prati kroz sezonu, ali nakon četiri pobjede u nizu ovi momci su zaslužili podršku naših vjernih navijača, jer sasvim sigurno ostavljaju srce na parketu“, kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode. 

Sloboda nakon Kaknja ide u Mostar, a potom je domaćin Čeliku i gost Građanskom. Mnoge varijante su u opticaju, pominje se i koš razlika, a Tuzlaci u petak će zasigurno imati u primisli i dostizanje -19. Tim Josipa Pandže u prvom duelu slavio je sa 81:62.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.