Sloboda dočekuje Kakanj

Mulaomerović: Biće to teška utakmica

Košarkaši Slobode i Kaknja odmjerit će snage na parketu Mejdana u okviru 19. kola Lige 12 u petak od 19 sati. Biće to dvoboj koji će odrediti dalji tok borbe za Ligu 6, a pobjednik iz ovog duela biće mnogo bliži cilju.

"Kakanj je dobra ekipa, koja ima niz dobrih igrača. Palavra, Peljto, Rizvić, Baković, Tomić... Biće to teška utakmica, Kakanj igra atipičnu košarku, agresivni su i kompaktni. Porazili su nas u prvom dijelu sa 81:62 i zbog te činjenice moramo biti itekako oprezni", kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode. 

Sloboda je u nizu od četiri pobjede i prvenstvena pauza nije došla u pravi momenat. U međuvremenu povrijedio se Dejan Marković, dok je Nikola Gajić ostao van stroja.

"Pored njih dvojice mi već duže vrijeme ne možemo računati na Grošića, Latifagića, Jahića i Pilavdžića. Međutim, svi drugi momci moraju dati svoj maksimum i pred vjernim navijačima doći do pobjede", istakao trener Tuzlaka.

U ekipi Slobode ne razmišljaju o koš-razlici. Kažu kako je najbitnija pobjeda pa i ona sa pola koša prednosti. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi ne trebamo gledati druge. Gledat ćemo sebe i u svakoj preostaloj utakmici ići na pobjedu", zaključuje Mulaomerović.

Utakmica Sloboda – Kakanj igra se 27. februara od 19 sati, a sudit će Obradović, Kralj i Kajan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.