Mulaomerović: Dat ću sve od sebe za državu u kojoj sam rođen

KS BiH predstavio selektora

Mulaomerović: Dat ću sve od sebe za državu u kojoj sam rođen

Damir Mulaomerović izabran je za novog selektora košarkaške reprezentacije BiH, a tim povodom danas je organizovana i konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi selektor.

Mulaomerović je poručio da mu je velika čast sjediti na poziciji selektora reprezentacije BiH i da je to za njega velika odgovornost.

"Hvala na ukazanom povjerenju KS BiH. Velika mi je čast i obaveza ovo mjesto, tako da nas čeka veliki dio posla. Igramo kvalifikacije protiv dvije veoma jake ekipe, ali mislim da imamo dobre šnase da taj dio završimo u najboljem smislu. Mislim da imamo svijetlu budućnost kada su u pitanju sve reperezentativne selekcije", počeo je Mulaomerović i dodao:

"Rusija je velika ekipa koja će siguno doći u jednom od jačih rostera u ove kvalifikacije, a Švedska uopšte nije ekipa za potcijeniti. Igrat ćemo puno brže sa puno tranzicije i sa nekoliko mladih igrača. Ja sam veliki optimista i poručujem da ćemo dati maksimum. Volio bih da obavim individualne razgovore sa repezentativcima i nakon toga ću objaviti širi spisak. Velika mi je čast voditi državu u kojoj sam rođen i dat ću sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat". 

Novi selektor naše reprezentacije poručio je da će Amerikanac u ekipi ostati isti - Alex Renfroe.

"Razmišljali smo o Ameikancu i to će biti Renfroe. Mislim da je on trenutno najbolje riješenje. Ja se ne obazirem previše na negativne komentae kada je u pitanju moje imenovanje i fokusiran sam samo da napravim što bolji rezultat".

On je dodao da je Mirza Teletović izrazio želju da dođe igrati, što se znalo i ranije, ali da treba još čekati rasplet situacije.

Podsjetimo da će naša reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket imati veoma težak posao, a igrat će protiv Švedske i Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi