Trener OKK Sloboda nakon pobjede

Mulaomerović: Idemo utakmicu po utakmicu

Tuzlanski košarkaši uvezali su tri pobjede i vratile su u potpunosti u borbu za plasman u Ligu za prvaka.

U subotu su u Mejdanu savladali drugoplasirani Leotar.

„Znao sam da će utakmica biti teška, jer nismo dugo bili u Mejdanu. Igrali smo dvije gostujuće utakmice i zbog toga sam se pribojavao psihološkog pritiska. Ipak, odigrali smo prvo poluvrijeme jako dobro, sveli Leotar koji je napadačka ekipa na 27 poena. Malo nas je poremetila rana četvrta lična greška kapitena Tanasilovića, a svoj doprinos pobjedi dali su i igrali sa klupe. U ključnim trenucima Jurković je pogodio trojku i dobio slobodno bacanje, a pošto igra u posljednje vrijeme jako dobro moram ga i pohvaliti“, kaže Mulaomerović i nastavlja:

„Mi idemo utakmicu po utakmicu. Stvorili smo dobru atmosferu u ekipi i iz nje crpimo energiju. Idemo u Višegrad i smatram kako tamo imamo šansu. Vraća nam se Gajić i svakako da ćemo u svakoj narednoj utakmici tražiti svoju šansu za pobjedu“, kaže trener Tuzlaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.