Mulaomerović: Igraću srcem za svoju zemlju

Centar Zlatoroga donio odluku

Mulaomerović: Igraću srcem za svoju zemlju

M. Šljivak

Još jedan mladi igrač slovenačkog Zlatoroga odabrao je nastup za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ispred Slovenije.

Radi se o 214 centimetara visokom centru Ibrahimu Mulaomeroviću, koji će se kao i njegov klupski kolega Dino Kobić, doći na okupljanje naše selekcije.

Nije bilo teško donijeti odluku za koju će reprezentaciju nastupati.

"Odluka je jasna. Igram za Bosnu i Hercegovinu i tu nema nikakve dileme. Želim srcem da igram za svoju zemlju", rekao je za SportSport.ba Mulaomerović.

Protivnike u grupi na Evropskom prvenstvu veoma slabo poznaje.

"Ne poznajem nijednu ekipu, ali po imenima i ugledu reprezentacija mislim da će biti teško. Ipak, ne sumnjam da će biti bilo kakvih problema za našu ekipu i očekujem velike stvari".

Velike zasluge za njegovu karijeru ima trener Ozren Selesković.

"O Ozrenu mislim sve najbolje. Odličan je u ovom poslu i napredak je uz njega očigledan. Drago mi je što sarađujem s jednim takvim čovjekom", dodao je mladi centar.

Mulaomerović pred sobom ima jedan cilj. To je nastup za seniorsku reprezentaciju BiH.

"Imam ogromnu želju za dresom Bosne i Hercegovine. Glavni cilj mi je da jednog dana obučem dres seniorskog nacionalnog tima", rekao je za SportSport.ba Mulaomerović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije