Selektor nakon meča

Mulaomerović: Mirza i Jusuf znaju s loptom kao playmakeri

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović zadovoljan je onim što su naši košarkaši pokazali u meču sa Švedskom (74:71).

"Zadovoljan sam nakon pobjede. Bilo je dosta nervoze, ali smo je ovom pobjedom razbili. Imamo sada sedam dana da se spremimo za meč s Rusijom", istakao je Damir Mulaomerović na press konferenciji, te je dodao:

"Imali smo deset razlike tri minute prije kraja i morali smo mirnije privesti meč kraju. Nadamo se da će ovakav ambijent biti i u Tuzli. Pohvalio bih igru u obdrani Adina Vrabva, ali mali Musa je pokazao o kakvom se igraču radi", rekao je selektor.

U utakmici sa Švedskom bilo je trenutaka kada su Jusuf Nurkić i Mirza Teletović bili u ulozi organizatora igre, što je bilo jako čudno, jer se radi o košarkašima koji igraju pod košem.

Mulaomerović je na zanimljiv način objasnio zašto se to desilo.

"Mirza i Jusuf jednako dobro barataju loptom kao playmakeri. Ako bih želio da neko ima loptu u zadnjem napadu, to bi bio Mirza", dodao je Mulaomerović.

Naredni susret BiH igra 10. septembra u Mejdanu s Rusijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi