Mulaomerović: Mirza uopšte nije spavao sa reprezentativcima

Kapiten spavao u drugom hotelu

Mulaomerović: Mirza uopšte nije spavao sa reprezentativcima

Mirza Teletović uopšte nije spavao sa reprezentativcima u istom hotelu, rekao je selektor BiH reprezentacije Damir Mulaomerović na današnjoj konferenciji za novinare.

"Danas je iznio toliko neistina na konferenciji i nepoštovanje prema struci. To nema veze s mozgom. Kasnio je na treninge i nije dolazio na sponzorske dogovore. Je li to red, rad i disciplina? Pojavio se privatni doktor koji nije član doktorskog tima KS BiH pred put u Rusiju.

Je li red rad i disciplina ne pojaviti se u Rusiji. Došao je totalno nespreman. Imao je deset kila višak.  Ja sam se žrtvovao za sve samo da bi otišli na Eurobasket. Ne mogu prihvatiti njeguovu današnju konferenciju. S tim ne mogu da se složim. Ako neko samovoljno ode, on je otišao i on neće sutra biti s nama. Ovi momci su za mene najbolji na svijetu. Imali smo problema. Ja nisam nikada kukao niti ću ikada. Idemo sutra u Švedsku i dat ćemo sve od sebe. Musa je veliki projekat bh. košarke i BiH ne treba da se brine za to. Nema Đedovića, ali sve su učinili ljudi iz Saveza da on igra. Niko ne smije biti ispred reprezentacije, pa makar i Mirza Teletović. Ovo što je on rekao ne zaslužuje ni milimetar pažnje. Na ovaj način se odnositi prema saigačima, mislim da nema smisla. 

Je li to red rad i disciplina? Svako živ vidi da je on nespreman. Cijeli moj tim zna da je nespreman, ali smo trpili. Znali smo kakve ima kvalitete. Je li kapitenki što je došao nespreman? Je li to kapitenski? Sve što je Mirza radio, trpili smo zbog uspjeha reprezentacije. Čovjek je spavao u drugom hotelu. Sve je istina što me pitate", rekao je Mulaomerović.

On je objasnio i pravi razlog odlaska Stipanovića iz reprezentacije.

"Ako ne uspijemo, ja ću otići. Velika mi je čast da sam bio na ovom mjestu. Ja sam pustio ekipu da se provedu za Jusufov rodžendan. Mirza je tada bio na svadbi svoje sestre. Ja sam mu to dopustio. Jusuf će u narednim godinama biti jedan od lidera reprezentacije. Kako ja da zabranim Mirzi da šuta 16 trojki. Andrija je vidio šta se dešava i došao je kod mene da napusti tim. Što zbog toga, što zbog privatnih problema. Ja protiv njega ne mogu reći ništa loše. On je sjajan momak", rekao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi