Mulaomerović: Musa je projekat bh. košarke

Selektor zadovoljan mladim košarkašem

Mulaomerović: Musa je projekat bh. košarke

E. Škorić

Damir Mulaomerović, selektor bh. košarkaša, sretan je zbog pobjede nad Švedskom.

BiH je sa 74:71 slavila protiv Švedske u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket, a u Skenderiji smo večeras imali dosta problema sa objektivno slabijim rivalom.

"Bila je velika doza pritiska na igrače. Borili smo se, dali smo maksimum u jednoj sjajnoj atmosferi. Atmosfera u Skenderiji je također doprinijela da odigramo ovakvu utakmicu. Švedska je jako nezgodna ekipa, morali smo se dobro potruditi da pobijedimo".

Selektor je bio oduševljen partijom mladog Džanana Muse.

"Džanan Musa je jedan projekat bh. košarke. Ima 17 godina, a igra tako zrelo i hrabro. Što se Mirze tiče, takve igrače treba čekati. Svi igrači su večeras odradili sjajan posao".

Slijedi nam za sedam dana duel sa Rusijom u Mejdanu, pa gostovanje u Švedskoj.

"Mislim da trebamo ponoviti prvo poluvrijeme iz Perma, pa da rasterećeni odemo ou Švedsku. Vjerujem u ove momke. U Tuzli uz ovakvu atmosferu možemo dobiti Rusiju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi