Mulaomerović ne može računati na Tanasilovića

OKK Sloboda ide na megdan Sparsima

Mulaomerović ne može računati na Tanasilovića

Lišeni usluga kapitena Miodraga Tanasilovića košarkaši tuzlanske OKK Slobode u 3. kolu Lige 12 idu na megdan Sparsima u Sarajevo. Tuzlanski tim ima iza sebe dvije veoma teške utakmice u kojima su upisali poraz i pobjedu. 

"Raspoloženje u ekipi je veoma dobro i pobjeda nad Širokim nas je pomalo rasteretila. Idemo na megdan timu koji je kompaktan i koji dugo godina igra zajedno. Znamo da igraju odličnu odbranu, te da im Josipović daje kvalitetu i energiju u unutrašnjoj igri. Svakako da ne mogu zaboraviti Buzu, Nikolića, Glogovca..., koji su svi odreda kvalitetni igrači", kaže Mulaomerović.

Imate li problema sa sastavom?

"Od ranije ne mogu računati na Mirzu Hrnčića, koji se polako oporavlja. Na utakmici sa Širokim povrijedio se Tanasilović i on neće biti u konkurenciji za utakmicu sa Sparsom. Trenirao je individualno, ali bez lopte", kazao je stručnjak na klupi Tuzlaka.

Sloboda je u prošlom prvenstvu pobijedila Spars u Mejdanu, dok je poražena u Sarajevu. Inače, ta dva tima se dobro poznaju još iz A1 lige kada su vodili bitku za ulazak u društvo najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.