Mulaomerović: Odjekivalo je 'Turčine, napuši se ku**ine'
Video preuzet sa portala Index.hr

Novi bh. selektor bijesan

Mulaomerović: Odjekivalo je 'Turčine, napuši se ku**ine'

Novi selektor bh. košarkaša Damir Mulaomerović bio je ljut nakon što je sa Cibonom poražen u Zadru. 

U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka Hrvatske, košarkaši Zadra su na Višnjiku uspjeli pobijediti Cibonu rezultatom 73:70.

Ono što je izazvalo nezadovoljstvo kod Mulaomerovića je rasističko navijanje domaćih navijača. Pokušavao je selektora bh. reprezentacije smiriti trener Zadra, međutim popularni Mula nije odustao. 

"Ovo nema veze s pobjedom Zadra koja je zaslužena, ali da ja moram štiti igrače od navijača to nema smisla. Povici 'niger, niger' su sramotni, uvijek se ponavlja isto u Zadru. To je sramota za vas i za cijeli grad," bijesnio je Damir Mulaomerović i potom nastavio: 

"Vi ste novinari, ako od vas niko nije čuo 'Mula Turčine, napuši se ku**ine', ako vi ovo nazivate navijanjem, onda je to sramotno. Ne bavite se svojim poslom kako treba. Trebao sam pustiti utakmicu u Rijeci", dodao je trener Cibone.

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi