Selektor reprezentacije BiH

Mulaomerović: Optimista sam, idemo napraviti uspjeh

J. Duvnjaković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u jutarnjim satima započela sa pripremama za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket koji će se održati naredne godine u Rumuniji, Finskoj, Izraelu i Turskoj. 

Selektor Damir Mulaomerović na prvom treningu radio je sa 12 igrača, dok se naknadno očekuje dolazak Edina Atića, Nedima Buze, Nemanje Gordića, Alexa Renfroa, Jusufa Nurkića te Mirze Teletovića. Prvi dio priprema biti će odrađen u Tuzli, nakon čega ekipa putuje na pripremni turnir u slovenskom Celju, gdje će igrati sa Belgijom te pobjednikom ili poraženim iz susreta Portugal-Slovenija.

"Zadovoljan sam uslovima i atmosferom u ekipi. Igrači su željni treninga, utakmica i novih uspjeha sa reprezentacijom. Čeka nas nešto više od mjesec dana priprema, gdje ćemo pokušati na najbolji način da se pripremimo i odigramo kvalifikacije najbolje što možemo", rekao je Mulaomerović, te nastavio:

"Ja sam optimista za predstojeće kvalifikacije, vjerujem da ćemo uz jednu pozitivnu atmosferu napraviti pozitivan rezultat. Karahodžić se nije odazvao pozivu reprezentacije, ostali igrači će biti tu. Čekamo dolazak Nurkića, Teletovića i Renfroea, vidjet ćemo da li će tu biti nekih problema".

"Bitno je da oni žele biti tu i da žele igrati, to je prioritet, tako da ja ne očekujem veće probleme. Idemo napraviti najbolji mogući rezultat", zaključio je selektor naše reprezentacije.

Po planu je odigravanje još jednog turnira u Makedoniji gdje će osim naše reprezentacije nastupiti i Belgija, Crna Gora, te domaćin Makedonija. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Tuzlu gdje će obaviti i posljednji dio priprema. Otvaranje kvalifikacija je na rasporedu 31. augusta na gostujućem terenu protiv reprezentacije Rusije. Pored Rusije, protivnik našoj reprezentaciji biti će i reprezentacija Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti