Mulaomerović ostaje, Sloboda u petak u Bileći

Tuzlaci se okreću 15. kolu

Mulaomerović ostaje, Sloboda u petak u Bileći

Košarkaši tuzlanske Slobode nesretno su poraženi u derbi susretu do Sparsa 59:60. Vremena za tugovanje nemaju, jer već u petak idu na „vruće gostovanje“ u Bileći gdje će od 19 sati odigrati prvu utakmicu 15. kola Lige 12. 

Trener Damir Mulaomerović predvodit će crveno-crne u ovoj utakmici, a od postignutog rezultata zavisit će i njegova dalja sudbina na kormilu.

Mulaomerović je, podsjećanja radi, najavio kako će razmisliti o ostavci, jer ne može prihvatiti sudijski kriterij ispoljen u posljednjim utakmicama. Rekao je kako neće dozvoliti da Sloboda bude talac njegovog imena. 

Inače, Sloboda je nakon poraza od Sparsa otišla korak nazad u borbi za Ligu 6, ali igrači kažu kako će se za plasman među najbolje ekipe u BiH boriti sve dok ima i teoretske šanse. Očekuje se da će u Bileći debitovati Nikola Gajić, reprezentativac BiH koji je u Slobodu došao prije utakmice sa Sparsima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.