Mulaomerović: Ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci

"Doviđenja do nekih drugih vremena"

Mulaomerović: Ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci

E. Škorić

Proslavljeni košarkaš Damir Mulaomerović više nije trener OKK Sloboda.

Mulaomerović je dvije sezone borvio u Tuzli, imao je dosta uspjeha sa Slobodom, ali se na kraju korektno razišao sa klubom i naslijedit će ga Vlado Mićanović.

Mulaomerović se pismom oprostio od Tuzlaka. U njemu je naveo sljedeće:

Poštovani ljubitelji košarke,

u cilju objektivnog infromiranja sportske, prvenstveno tuzlanske, javnosti, želim da kažem da mi je bila izuzetna čast što sam dvije prethodne sezone proveo na klupi OKK Slobode. Iskrena zahvalnost pripada mojim igračima, navijačima, saradnicima, rodbini i prijateljima na divnim trenucima provedenim u klubu. Prošli smo za dvije sezone ogroman put, nešto što objektivno klubovi prolaze za 5-6 godina. Od druge lige smo stigli do polufinala play-offa.

Sa klubom se rastajem korektno, nažalost, naši planovi se nisu podudarili. Ja nisam mogao da preuzmem odgovornost za nešto na šta nisam imao uticaj. Osim toga, moje ambicije su bile da se ide korak naprijed u rezultatskom smislu, ali nisam iz razgovora sa predsjednikom kluba mogao vidjeti da klub ima snage i volje za tako nešto. Ponavljam, žao mi je što nismo nastavili putem kojim smo krenuli, jer smatram da su igrači ostvarili individualno veliki napredak, ali veće ambicije tima su tražile i adekvatna pojačanja. Oslanjanje na igrače iz vlastitog pogona, a što je svakako interes kluba, traži vrijeme i strpljenje, pogotovo u situaciji kada se zadnjih godina loše radilo u tom dijelu.

Subotnje košarkaške večeri u Mejdanu su nešto što ću uvijek pamtiti. Šteta što institucije i pojedinci u Gradu Tuzli nisu dovoljno prepoznali ljubav našeg grada za košarkom, te se nisu aktivnije uključile u pomoć Slobodi kako bi se ravnopravno borili za titulu prvaka BiH.

Mom pomoćniku Vladi Mićanoviću i svim momcima želim puno sreće. Drago mi je da se njegovim angažmanom nastavlja kontinuitet rada sa prvom ekipom, ali ih sve očekuje teška sezona dokazivanja i ponavljanja ostvarenih rezultata. Ja odlazim zaista ponosan na ono što smo skupa napravili.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za kraj, ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci,  nego doviđenja do nekih drugih vremena.

Damir Mulaomerović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.