Bh. reprezentacija poražena od Belgije

Mulaomerović: Žao mi je momaka što nismo dobili ovaj meč

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Bh. košarkaška reprezentacije poražena je danas u Celju u prijateljskoj utakmici protiv Belgije (73:68).

Naša selekcija danas je igrala bez dva najbolja košarkaša Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, a selektor Damir Mulaomerović priliku je dao mladim igračima. Iako smo većinu utakmice imali prednost, na kraju su Belgijanci sa trojkama prelomili meč u svoju korist.

"Žao mi je što nismo slavili jer smo igrali dobro veći dio utakmice. Ja sam zadovoljan za ovaj prvi dio i prvi meč. Nije to loše izgledalo, mali pad krajem utakmice pogotovo na odbrani na Tabu koji nas je na kraju iskažnjavao. Vidi se da je ekipa Belgije fizički spremna i da treniraju možda i više od nas. Nisam ja nezadovoljan, žao mi je momaka što nismo dobili. Sa Mirzom i Jusufom će to biti mnogo bolje, idemo dalje sutra čekamo protivnika da završimo ovaj turnir", rekao je Mulaomerović.

Jusuf Nurkić se tek danas priključio reprezentaciji i zbog toga nije bio u sastavu za meč protiv Belgije. Bh. centar bi trebao zaigrati sutra.

"Nurkić je tek stigao i ne bi bilo dobro da sam ga koristio da se ne bi povrijedio. On nije još upoznat sa kretnjama jučer je malo s nama trenirao, ali bit će on brzo unutra", dodao je selektor košarkaške reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi