Muminović: Protiv Sparsa smo rasterećeni

OKK Čelik gostuje lideru na tabeli

Muminović: Protiv Sparsa smo rasterećeni

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon velike pobjede u prošlom kolu nad ekipom Širokog Brijega u zeničkoj Areni, u narednom kolu ima veoma teško gostovanje.

 Izabranici mladog i perspektivnog trenera Ahmeda Muminovića gostuju vodećoj ekipi na tabeli, sarajevskim Sparsima, koje s klupe s velikim uspjehom predvodi trener Marko Trbić inače rođeni Zeničanin.

Favorit na papiru prije ove utakmice su svakako Sparsi, koji imaju omjer od osam pobjeda u osam odigranih kola, dok su Zeničani na tri pobjede i pet poraza. Uoči ove utakmice, trener ekipe iz Zenice govorio je o prošloj utakmici sa Širokim, te predstojećoj protiv Sparsa.

"Utakmica sa Širokim je dala ekipI dodatno samopouzdanje i vjeru samih igrača u sebe. Dobili smo pravog lidera u ekipi Ivana Opačka i to je velika stvar za ekipu jer nam je svima lakše. Utakmica protiv Sparsa dolazi s velikim očekivanjima, u Sarajevo idemo poprilično rasterećeni da odigramo dobru utakmicu. Domaćini su odlična ekipa, mlada i poletna koja je odlično vođena i nemaju slučajno omjer od osam pobjeda u osam odigranih kola. Nismo opterećeni rezultatom, ali želimo pružiti što jači otpor i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i napraviti dobru uvertiru pred mnogo važniju utakmicu, koja je u naredne srijede u Zenici, kada igramo protiv ekipe Slobode", kazao je Muminović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.