Musa dobar u pobjedi Cedevite nad Igokeom
Foto: Twitter/Igokea

Pripremna utakmica

Musa dobar u pobjedi Cedevite nad Igokeom

Igokea je u Sportskoj dvorani Laktaši ugostila ekipu Cedevite, te je na kraju poražena rezultatom 87:77. Karakter susreta bio je prijateljski, a ovaj duel je trebao poslužiti objema ekipama da se što bolje pripreme za novu sezonu.

Gostima je nedostajalo nekoliko bitnih igrača, što su košarkaši Igokee odlično iskoristili i u nekoliko navrata dobro namučili Cedevitu. 

Aktuelni prvaci Hrvatske su prvi period riješili u svoju korist rezultatom 26:23, ali se na poluvrijeme otišlo minimalnom prednošću Cedevite 47:46.

Ipak u trećem periodu briljiraju naš Džanan Musa i Demetris Nichols, pa Cedevita stiže do osjetnije prednosti. U zadnjem periodu Igokea više nije imala snage za povratak, pa su gosti lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Murphy s 19 poena, dok je Musa ubacio 15.

Kada je u riječ o ekipi Igokee najraspoloženiji je bio Washington s 22 ubačena poena. Radivojević je dodao 15, a Šibalić 10 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi