Kapiten BiH nakon pobjede protiv Tajvana

Musa: Dosta priče, vrijeme je da dobijemo sve naredne mečeve

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas na Svjetskom prvenstvu selekciju Tajvana.

Izabranici Josipa Pandže u utakmici doigravanja od devetog do 16. mjesta bili su ubjedljivi protiv Tajvana. Fenomenalnu partiju odigrao je kapiten Džanan Musa koji je postigao 50 poena, te postao rekorder na Svjetskim prvenstvima po broju ubačenih poena.

Nakon utakmice Musa je za SportSport.ba kazao da je zadovoljan što je postao rekorder Svjetskih prvenstava, te se zahvalio saigračima i treneru koji su mu dosta pomogli u tome.

"Ja sam zadovoljan što se tiče toga što samo postigao 50 poena, ali ne mogu stvarno biti zadovoljan jer jučer je bila takva utakmica kakva je bila. Mi smo svi bili u mislima u sinoćnjoj utakmici, danas smo mogli još više, ali šta je tu je ja sam makar zadovoljan što sam oborio taj rekord. Hvala svim momcima koji su mi pomogli na tome i treneru", kazao je Musa.

Kapiten nam je priznao da su svi igrači mislima bili u sinoćnjoj utakmici koju smo izgubili, te da su cijelu noć razmišljali samo o tome.

"Mi smo nakon utakmice svi plakali, sat vremena smo ostali u svlačionici. Poslije toga smo otišli u hotel i nismo smjeli da otvorimo internet jer smo se bojali da će tu biti jako loših i negativnih komentara, ali nas je ugodno iznenadilo što je većina ljudi stala u našu zaštitu. Ja se zahvaljujem svim građanima BiH koji su nas podržavali i vjerovali da mi radimo ovo iskreno kao što su one suze pokazale. Nijedna suza se ne može lažirati, pa ni ona naša. Kada smo stigli u hotel niko nije spavao do jutra, bili smo svi na hodnicima razmišljali smo šta da smo uradili ovo ili ono, ali jednostavno nismo i život ide dalje. Mi ćemo se u narednim godinama sve više truditi da obradujemo ovaj naš narod koji je to zaslužio, trudit ćemo se da budemo što bolji zajedno", dodao je Musa.

"Ja mislim da je realno da mi dobijemo obje te utakmice jer smo pokazali da smo kvalitetniji od tih ekipa. Mi to moramo dokazati na terenu i da to pokažemo sve se tu dešava. Tako da, dosta priče i mislim da je vrijeme da izađemo ove dvije naredne utakmice i pobijedimo", zaključio je Musa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi