Musa: Garantujem da ćemo dati zadnju kap krvi za zlato

Kapiten kadetske bh. reprezentacije za SportSport.ba

Musa: Garantujem da ćemo dati zadnju kap krvi za zlato

Kadetska košarkaška reprezenacija BiH plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji, nakon što je sinoć poslije produžetaka porazila odgovarajuću selekciju Španije.

Naš nacionalni tim je slavio rezultatom 86:78, a jedan od najzaslužnijih za trijumf nad favorizovanom Španijom bio je Džanan Musa. Unatoč problemima sa alergijom, talentovani košarkaš Cedevite je uspio postići 24 poena i tako još jednom pokazati zašto je lider i vođa generacije koju predvodi Josip Pandža. 

"Moram priznati da sam mnogo ponosan na svoje saigrače i na uspjeh koji smo napravili. Uvjeren sam posjedujemo kvalitet za još taj jedan iskorak i garantujem da ćemo dati posljednji atom snage. Zadnja kap krvi će pasti sutra na utakmici da se osvoji zlato", kazao je sjajni Musa u razgovoru za SportSport.ba, a potom dodao:

"Svojom igrom mogu biti zadovoljan, mada je meni najbitnije da mi pobjeđujemo. Biti vođa ovakvim igračima je čast i privilegija i ovim putem želim se zahvaliti svim navijačima BiH na podršci. Vjerujem da neće ni sutra izostati", riječi su kapitena kadetske reprezentacije BiH. 

Podsjećamo, BiH će u finalu Evropskog prvenstva odmjeriti snage sa domaćom selekcijom Litvanije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti