Kapiten bh. kadeta nakon utakmice u Zenici

Musa: Imamo veliko srce i favoriti smo u svojoj grupi

D. Kurbegović

Kadetska reprezentacija BiH u košarci večeras je u Zenici odigrala i sedmu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, koje počinje krajem ovog mjeseca u Španiji. Izabranici selektora Josipa Pandže upisali su i sedmu pobjedu, te polako hvataju pravi zamah za ono što ih očekuje na smotri najboljih selekcija na planeti.

Večeras je po običaju najbolji i najefikasniji igrač u našoj selekciji bio kapiten Džanan Musa sa 17 poena, te po pet skokova i asistencija uz par monstruoznih zakucavanja i ulazaka pod koš protivnika.

Nakon utakmice govorio je o narednim mečevima protiv Španije, očekivanjima od Svjetskog prvenstva i eventualnom hendikepu naše ekipe pod košem.

"Protiv Španije očekujem da pokažemo najbolje izdanje koje smo gradili iz ovih dosadašnjih utakmica.Sedam utakmica smo igrali i svih sedam pobijedili, tako da ovaj završni test i dvomeč protiv Španije je putokaz šta nas očekuje na Svjetskom prvenstvu", kaže najbolji kadetski košarkaš Evrope.

Očekivanja od Svjetskog prvenstva u Španiji su velika

"Realno mi da ne mislimo da ćemo biti prvi i da ne možemo pobijediti svaku reprezentaciju ne bih ni igrali košarku.Mi smo favoriti u grupi, za dalje takmičenje kada uđemo u nokaut fazu, svaka lopta može da odluči pobjednika. Spreman sam preuzeti veliku odgovornost, kao što to rade svi veliki igrači.Kao što Mirza Taletović ima u seniorima, tako ja imam u kadetskoj selekciji i mislim da se s tim pritiskom mogu nositi", uvjeren je Musa.

Vjeruje da će zajedničkim snagama nadomjestiti izostanak Sikiraša, te nedostatak pravog centra.

"Kada su u pitanju Francuzi, koji imaju visoke igrače, ali i svi ostali protivnici na Svjetskom prvenstvu, mislim da će tu srce da pobjedi. Mi ćemo ići srcem da pobijedimo svaku utakmicu, boriti se za Bosnu i Hercegovinu do zadnje kapi krvi i mislim da ta visina i nedostatak neće biti vidljiv na terenu", kazao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi