Musa je nadmašio mnoge NBA zvijezde

Uvjerljivo najbolji

Musa je nadmašio mnoge NBA zvijezde

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa je Svjetsko prvenstvo u Španiji završio kao najbolji strijelac turnira, a izabran je i u najbolju petorku.

Do četvrte medalje na četvrtom prvenstvu stigli su Amerikanci, ali prva zvijezda turnira je bio naš Džanan Musa.

Sa 34 poena u prosjeku i ukupno ubačenih 238 poena, Musa je uvjerljivo odnio titulu najboljeg, te je bio bez premca kada su strijelci u pitanju.

Bh. košarkaš je najbolji strijelac i svih dosadašnjih prvenstava i to dosta ubjedljivo. Prije dvije godine Japanac Rui Hachimura je imao prosjek od 22,6 poena, dok je 2012. godine Gabriel Deck iz Argentine imao 21,5 poen po meču.

Ime drugog strijelca na ovom prvenstvu je dobro poznato, a to je bio aktuelni košarkaš Orlanda Mario Hezonja, koji je ubacivao 20,8 poena po meču.

Mnoge NBA zvijezde su u prošlosti nastupale na prvenstvima do 17 godina. Tako je 2010. godine u sastavu SAD-a Bradley Beal ubacivao nešto preko 18 poena po meču, a Kanadu je predstavljao nekada prvi pik drafta Anthony Bennett.

Musa je sve velike zvijezde nadmašio i nadamo se da će tako i u budućnosti biti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi