Bh. košarkaš za SportSport.ba

Musa: Litvanci su uvijek "napaljeni" na nas

E. Čaušević

Bh. juniori danas nastavljaju svoj put na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu utakmicom drugog kola grupne faze protiv selekcije Litvanije.

Naši košarkaši jučer su slavili protiv Izraela sa 103:102, a najefikasniji u našem timu bio je Džanan Musa. S Musom smo pričali o jučerašnjem meču, atmosferi u timu, te našem današnjem protivniku.

"Pokazali smo karakter u drugom poluvremenu, prvi dio kao da nismo igrali. Tako da se nadam da ćemo danas prenijeti to drugo poluvrijeme na početak utakmice jer znamo da je Litvanija jedna dobra reprezentacija koja je danas svela Latviju na svega 50 poena. Treba igrati dobro odbranu i trčati u kontre. Ja se nadam da ćemo mi kao i protekla dva puta iznijeti pobjedu protiv Litvanije koja je jedna dobra i velesila u Evropi. Oni su napaljeni na nas svaki put, ali nadam se ako budemo složni zajedno i sa karakterom ekipa mislim da ćemo ih dobiti", rekao je Musa za SportSport.ba, te dodao:

"Mnogi kažu u BiH da je ovo mala pobjeda, da smo mi trebali sa mnogo više razlike pobijediti. Ipak, nije jednostavno otvoriti Evropsko prvenstvo sa tim nekim pristiskom, Izrael je jedna reprezentacija koja igra atipičnu odbranu i sve. Na poluvremenu je atmosfera bila, onako, mi smo 17 razlike gubili ušli smo u svlačionicu i jednostavno smo rekli jedni drugima da idemo ovo izvući i dobiti do kraja, svi smo se borili jedan za drugog i na kraju smo pobijedili u ovoj infarkt završnici".

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine igra se danas od 12 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi