Musa: Nadam se da ću biti spreman za Švedsku

Reprezentativac BiH u procesu oporavka o preloma nosa

Musa: Nadam se da ću biti spreman za Švedsku

D. Rakanović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa uspješno se oporavlja od nezgodne povrede nosa.

On je prije desetak dana na utakmici protiv Bjelorusije zadobio prelom nosa na tri mjesta. 

Doktori su savjetovali deset dana mirovanja, nakon čega je Musa krenuo sa treninzima, na kojima mora nositi zaštitnu masku. 

"Trenutno sam u fazi oporavka i vraćanja u tim. Odradio sam već tri-četiri treninga, a večeras nas očekuje pripremna utakmica protiv Austrije na kojoj ću vidjeti kakvo je stanje na utakmici sa tom maskom. Nadam se da će sve proći u najboljem redu i da ću se moći pripremiti za Švedsku", rekao je Musa. 

On je istakao da je primarni cilj reprezentacije plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

"Svaki igrač očekuje da se sve utakmice pobjede. Nama je glavni cilj da se plasiramo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, i mi ćemo dati sve od sebe da ga ostvarimo", rekao je Musa. 

Naša reprezentacija večeras igra posljednju pripremnu utakmicu protiv Austrije. Utakmica je zatvorena za javnost.

Podsjetimo, reprezentacija BiH na otvaranju pretkvalifikacija igra protiv Švedske na gostovanju, a utakmica je na rasporedu 2. augusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi