Musa najbolji strijelac, Gegić drugi asistent prvenstva

Sjajan individualan učinak

Musa najbolji strijelac, Gegić drugi asistent prvenstva

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine Džanan Musa i Amar Gegić imali su sjajan individualan učinak na Evropskom prvenstvu za juniore.

Musa je bio najbolji strijelac turnira sa prosjekom od 20,2 poena po utakmici. Naš košarkaš je ukupno postigao 121 poen, a iz igre je imao procenat uspješnosti 41,9%.

Prvi Musin pratioc je Arturs Strauntis iz Latvije (18,7 poena po utakmici), a dalje slijede Sekou Doumbouya iz Francuske i Edon Maxhuni iz Finske sa 17,8 poena. Na petom mjestu završio je još jedan Latvijac Roberts Blumbergs sa 16,5 poena po utakmici.

Kada je riječ o najboljim asistentima, Amar Gegić je završio na odličnom drugom mjestu sa prosjekom od 5,3 asistencije po utakmici. Naš košarkaš drugo mjesto dijeli sa Hrvatom Karlom Uljarevićem, a prvo mjesto pripalo je Arnasu Velički iz Latvije (5,7).

Amar Gegić je na šest utakmica sakupio ukupno 32 asistencije, dvije manje od prvoplasiranog Litvanca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti