Bh. juniori deklasirali Fince

Musa: Ne treba nam veća motivacija od plasmana na SP

E. Čaušević

Džanan Musa danas je bio najefikasniji igrač naše selekcije u ubjedljivoj pobjedi nad Finskom na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Iako je naša reprezentacija jučer poražena u četvrtfinalu od Francuske još uvijek imamo velike šanse da završimo na petom mjestu, te da osiguramo plasman na Svjetsko prvenstvo. Nakon današnje pobjede Džanan Musa je rekao da našoj ekipi ne treba veća motivacija od SP-a pred sutrašnji okršaj sa Španijom.

"Jučer je bila jedna utakmica koja je bila jako stresna za nas, mi smo ispali uz borbe za medalju, ali evo danas smo se rekuperisali i danas smo slavili ubjedljivo i to je jako značajno za nas pred sutrašnji meč za plasman za odlazak na Svjetsko prvenstvo", rekao je Musa, te dodao:

"Znam da možemo ostvariti plasman na SP, moramo izaći maksimalno fokusirani i ne treba nam veća motivacija nego taj plasman na SP. Ako budemo fokusirani ostvarit ćemo pobjedu. Ja uvijek stavljam tim ispred sebe. Ali, evo individualnom nekom kvalitetom danas sam iznio to na najbolji mogući način uz podršku mojih saigrača. Mi sutra trebamo prikazati još veću borbu i želju da bi ostvarili pobjedu nad Španijom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije