Bh. košarkaš debitovao za seniore

Musa: Nevjerovatan je osjećaj biti član seniorske selekcije

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Naša košarkaška reprezentacija danas je poražena u prijateljskoj utakmici proiv Belgije (73:68) u slovenskom Celju.

Bh. selekcija tokom većine utakmice imala je prednost, ali su Belgijanci u finišu sjajnim šutem za tri poena uspjeli da dođu do preokreta. Džanan Musa danas je debitovao u dresu A selekcije, te je bio jedan od najboljih na parketu i meč je završio sa 16 poena.

"Svaki igrač želi da mu ekipa pobijedi, tako da ja ne mogu baš skroz biti zadovoljan zato što smo izgubili. Ja svojom igrom uvijek mogu bolje. Ovo nam je odraz što nam je prva utakmica i mi ćemo se truditi da kroz utakmice poboljšavamo svoj tim i karakter", rekao je Musa.

Musa je danas debitovao u dresu bh. seniorske selekcije, a nakon utakmice upitali smo našeg košarkaša kakav je osjećaj zaigrati za prvi tim.

"Nevjerovatan je osjećaj biti član seniorske reprezentacije. Pogotovo što ja ne sjedim na klupi već imam dosta dobru minutažu i to mi je jedan podstrek. To će mi sigurno pomoći u mojoj daljnoj karijeri".

Naš mladi košarkaš na kraju je kratko prokomentarisao šta očekuje od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Nemamo ništa drugo očekivati osim plasmana na Evropsko prvenstvo", zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije