Bh. košarkaš poručio

Musa: Nikada neću otkazati bh. reprezentaciji

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Naši košarkaši večeras su u sarajevskoj Skenderiji odradili prvi trening u sklopu priprema za pretkvalifikacije za SP.

Poznato je da se Duško Vujošević susreo sa mnogim otkazima od strane glavnih igrača i jasno je da će mladi košarkaši ponijeti sav teret narednih mečeva. Najviše se sigurno očekuje od Džanana Muse koji je nakon večerašnjeg treninga izjavio da samo borbenom igrom naš tim može izboriti plasman dalje.

"Moram na samom početku da kažem da su momci na prvom treningu pokazali veliku želju i volju da budu dio cijele ove priče. Svim igračima treba skinuti kapu što su se uopšte pojavili jer je ovaj mjesec jako nezgodan za igranje jer se igra u sedmom mjesecu. Ipak, sami smo krivi i sami se iz toga moramo izvlačiti. Nadam se da će moji saigrači pokazati ono što su danas pokazali i u utakmicama koje nam dolaze", rekao je Musa, te dodao:

"I ranije sam imao pritisak s kojim sam se nosio, a uloga lidera u ovom timu bila bi samo još jedna u nizu. Smatram da će svi momci koji igraju sa mnom u ovoj ekipi pomoći u mnogome jer smo mi jedan tim i ne treba da se pravi razlika između nas".

Mladi bh. košarkaš se dotakao i naših NBA zvijezda koje su otkazale nastup u narednim utakmicama.

"Ja kao 18-godišnjak ne želim da govorim u nečije ime već samo u svoje. Što se mene tiče nikada neću otkazati reprezentaciji i kad god budem imao priliku igrat ću za nju i to je ono s moje strane. Njihova je odluka da ne dođu i to poštujem".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi