Musa odmah iza Boatrighta, Zmajevi ubacili najviše poena

Pretkvalifikacije za SP

Musa odmah iza Boatrighta, Zmajevi ubacili najviše poena

Piše: E. Škorić Powered by:
Bosna i Hercegovina među najefikasnijim je reprezentacijama u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Košarkaški Zmajevi pobjedom u Erevanu nad Armenijom plasirali su se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Mlada selekcija predovođena iskusnim trenerom Duškom Vujoševićem ostvarila je po dvije pobjede nad Slovačkom i Armenijom, dok je upisala dva poraza od Švedske.

Naš tim je na kraju treći najefikasniji tim sa prosjekom od 83.7 ubačenih poena po meču, s tim da treba naglasiti da je naša selekcija igrala u grupi sa četiri reprezentacije, dok su u ostalim grupama bile smještene po tri reprezentacije. Po ukupnom broju poena, Zmajevi su prvi sa 502 ubačena poena, Švedska je ubacila 476, a Armenija 470 poena.

Zanimljivo da smo u šutu za tri smješteni odmah iza Holandije, a procenat šuta bio je 38,2 posto. Također, drugi smo i po ukradenim loptama (97 ukradenih lopti), odmah iza Holandije.

Kada je u pitanju individualna statistika, Ryan Boatright iz Armenije je na kraju najbolji sa 24,2 poena po meču. Drugi najefikasniji igrač u pretkvalifikacijama bio je naš Džanan Musa sa 22,8 poena u prosjeku. 


Reprezentacija