Musa ostaje bez obećanog stana u Bihaću

Kadetski bh. reprezentativac

Musa ostaje bez obećanog stana u Bihaću

Kadetski bh. reprezentativac Džanan Musa najvjerovatnije neće dobiti obećani stan u Bihaću. 

Nakon što je Kolegij Gradskog vijeća Bihać predložio dnevni red 15. sjednice Gradskog vijeća, a na kojem se između ostalog trebao naći i prijedlog Odluke o kupovini stana Džananu Musi, danas je prilikom usvajanja dnevnog reda ta Odluka povučena.

Ona je zamijenjena odlukom o dodjeli sredstava Sportskom savezu grada Bihaća za nagrađivanje uspješnih sportaša, što je potvrdio i savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović. 

"Nakon konsultacija s pravnicima gradonačelnik Grada Bihaća odlučio je da povuče tu odluku, jer ima pravnih i nedostataka tehničke prirode. S druge strane, kandidirali smo tačku, kojom ćemo dodijeliti u novčanom ekvivalentu, dakle novčana sredstva u visini od 60.000 KM Sportskom savezu grada Bihaća, koji će uraditi pravilnik o novčanom nagrađivanju istaknutih sportaša", pojasnio je Toromanović.

Podsjetimo, gradonačelnik Emdžad Galijašević je nakon ostvarenog uspjeha kadetske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvom kazao da Grad Bihać kao nagradu poklanja stan Džananu Musi. Ipak, vijećnici su odlučili da ne glasaju o tome. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.