Musa ponovo sjajan, Cedevita slavila

Devet poena mladog bh. košarkaša

Musa ponovo sjajan, Cedevita slavila

M. Šljivak

Džanan Musa odigrao je još jednu jako dobru partiju u dresu zagrebačke Cedevite. 

Hrvatski prvak je večeras u Trnskom savladao Krku iz Novog Mesta rezultatom 70:60, a mladi bh. košarkaš Džanan Musa ponovo je na pravi način iskoristio minutažu.

Dobro je slovenački tim odigrao prvo poluvrijeme ovog meča. Nakon 20 minuta igre imali su zaostatak od dva poena, 37:35, da bi u drugom poluvremenu domaći košarkaši pojačali ritam.

Potpuno je nastavak utakmice pripao Cedeviti, koja je na kraju stigla do pobjede, ukupno 14 ove sezone.

Džanan Musa ponovo je bio sjajan.  Za nepunih 17 minuta na parketu ubacio je devet poena uz dvije asistencije i jedan skok. Nemanja Gordić je ubacio tri, a najefikasniji je bio Jacob Pullen sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Za goste je Imran Polutak ubacio dva poena za osam i po minuta na parketu, a Mulalić je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.