Musa potpisao prvi profesionalni ugovor

Još tri godine u Cedeviti

Musa potpisao prvi profesionalni ugovor

Košarkaški bh. reprezentativac Džanan Musa ostaje još tri godine u Cedeviti.

Nakon što je jučer proslavio svoj 18. rođendan, Musa je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Cedevitom i za zagrebački klub će nastupati i u naredne tri godine. To je potvrđeno i na zvaničnoj klupskoj stranici. 

"Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada", prilikom potpisa rekao je Džanan Musa i dodao: 

"Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u KK Cedeviti." 

Zasigurno je bilo mnoštvo ponuda za jednog od ponajboljih osamnaestogodišnjaka Evrope, kako, zašto baš KK Cedevita? 

"Zato jer imam zajedničku povijest sa klubom, ovdje smo svi kao jedna porodica. Treba još puno raditi a kao i svaka ljubav treba se njegovati." 

Što Džanan Musa očekuje od sebe u sljedećim sezonama? 

"Prije svega na prvo mjesto stavljam momčad a momčad mora u novoj sezoni napasti ABA ligu i da osvojimo trofej. U Eurokupu treba stići što dalje uz trofeje u Hrvatskoj koje stalno moramo potvrđivati", kazao je Musa. 

Musa se u Cedeviti isprofilisao u jednog od najboljih igrača Evrope u svom godištu. Vrlo brzo je izborio seniorski dres kluba, a danas je neizostavan član momčadi koja traži naslov prvaka Hrvatske. U međuvremenu je dogurao i do seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi