Musa: Pucamo na osvajanje trofeja u svim takmičenjima

Musa: Pucamo na osvajanje trofeja u svim takmičenjima

D. Rakanović

Trener Cedevite Jure Zdovc zadovoljan je osvajanjem prvog Superkupa ABA lige, iako na turniru nije bilo Crvene zvezde. 

Cedevita je danas zvanično predstavila tim za novu sezonu i najavila napad na sve trofeje u sezoni.

"Cedevita uvijek ima dobru ekipu i visoke ciljeve, pa je tako i sada. Ja sam vrlo ambiciozan i uvijek tražim da se ide do kraja, bori za prvenstvo, kup, sva takmičenja koja igramo. Zbog toga i igramo. Da biste dobili pobjednički karakter, morate da imate taj takmičarski motiv koji vas gura", rekao je Zdovc za HRT i dodao: 

"Mislim da imamo dosta igrača koji bi trebali da povuku u trenucima kada bi to trebalo. To su sigurno iskusniji igrači, imamo Ukića, Nicholsa, igrače koji su tu u klubu već nekoliko godina, to su sve pozitivni momci koji mogu da povuku kada treba".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Džanan Musa u novoj sezoni bi trebalo da ima daleko veću ulogu. 

"Nedostaje nam još igrača, ali opravdali smo ulogu favorita u Baru i veoma je važno da u sezonu uđemo sa takvim trofejom. Ne smijemo sada da se opuštamo, ali relativno lako došli smo do naslova. Jednostavno pucamo na osvajanje trofeja u svim takmičenjima u kojima nastupamo. Moramo biti ambiciozni jer imamo ekipu sa kojom to možemo da ostvarimo, rekao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi