Musa: Uvijek sam tu bez obzira o kojoj se selekciji radilo

Bh. košarkaš ide na juniorsko Evropsko prvenstvo

Musa: Uvijek sam tu bez obzira o kojoj se selekciji radilo

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Naša selekcija će se okupiti početkom narednog mjeseca u Sarajevu kako bi počela pripreme za EP. Selektor Josip Pandža objavio je širi spisak igrača na koje računa na ovom takmičenju. Između ostalih, na spisku se nalazi i najbolji mladi košarkaš BiH, Džanan Musa.

Košarkaš Cedevite prije nekoliko dana potvrdio je na društvenim mrežama da će igrati u Turskoj na Evropskom prvenstvu, a za SportSport.ba otkrio je kako je uspio dogovoriti sa svojim klubom da ga pusti da nastupa na juniorskom Evropskom prvenstvu.

"Te stvari je dogovarala delegacija Košarkaškog saveza BiH koja je boravila nekoliko dana u Zagrebu. Mene su na kraju obavijestili da imam dozvolu da idem na prvenstvo. U Turskoj sigurno možemo ostvariti dobar rezultat, ali ne želim stavljati nikakav pritisak na sebe, a ni na tim", rekao je Musa na početku razgovora za SportSport.ba.

Mnogi su bili iznenađeni što je mladi bh. košarkaš odlučio da igra na Evropskom prvenstvu za juniorsku selekciju jer je prije nekoliko mjeseci debitovao za naš seniorski tim. Ipak, Musa ističe da nema nikakvih dilema kada je u pitanju BiH, te igranje za bilo koju selekciju naše reprezentacije.

"Ja zaista nemam dilemu kada je BiH u pitanju. Svoju domovinu doživljavam posebno i uvijek sam tu bez obzira o kojoj selekciji se radilo. Jednostavno odnos prema državnom dresu za mene je nešto posebno", dodao je bh. košarkaš.

Na spisku selektora Pandže našao se i Njegoš Sikiraš koji je dio generacije koja je osvojila zlato na kadetskom Evropskom prvenstvu. Musa se dotakao i te teme, kao i toga kakvu atmosferu očekuje u timu.

"Znači nam što će Njegoš biti tu, najbolje se u Španiji na Svjetskom prvenstvu vidjelo koliko nam fali. Nisam uspio još uvijek razgovarati s njim s obzirom da se EP igra u pola sezone. Opet kažem, ne želim da stavljamo sebi nikakav pritisak na leđa. Ja bih bio najsretniji kada bi atmosfera bila kao i na U16, ali to već dugo vremena nije moguće. Jednostavno na neke stvari se morate navići", zaključio je Musa na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi