Mustafica: Imamo ekipu za najviši rang bh. košarke

Član KK Vogošća za SportSport.ba

Mustafica: Imamo ekipu za najviši rang bh. košarke

S. Mlaćo

Sutra se u Vogošći igra prvi meč finala Play off-a A-1 lige između Vogošće i Gradine Srebrenik.

Vogošćani su u finale došli preko Igmana, dok je Gradina bila bolja od Burcha. Sutra se očekuje veoma kvalitetan i neizvjestan duel.

"Mislim da će finalni dueli protiv Gradine biti nešto drugačiji od polufinala protiv ekipe Igmana. Ekipa Gradine je odlična ekipa, dosta iskusna. Već nekoliko godina su u samom vrhu A-1 lige i činjenica da su dvije godine nisu izgubili na domaćem terenu. Međutim, mislim da mi već sada imamo iskusnu ekipu koja je spremna za najveće izazove, što u svakom slučaju za nas i jeste plasman u Premijer ligu. Svi igrači su spremni, dobro su radili, trenirali i jedva čekamo da utakmica počne. Mislim da moramo iskoristiti prednost domaćeg terena što nas i stavlja u ulogu blagog favorita i ako uspijemo nametnuti naš ritam igre mislim da pobjeda neće doći u pitanje", kazao je za SportSport.ba član KK Vogošća Nedim Mustafica.

Vogošćani sutra očekuju i veliku podršku svojih navijača.

"Iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje košarke i sve navijače da dođu u srijedu u dvoranu Amel Bečković i da nas podrže u našem konačnom cilju, a to je Premijer liga BiH. Ono što obećavam jeste da ćemo moji saigrači i ja ostaviti srce na terenu i boriti se do zadnjeg atoma snage", dodao je Mustafica koji je u polufinalu protiv Igmana ubilježio sjajne partije, tačnije imao je prosjek od 20 poena, 11,5 skokova i dvije asistencije.

Meč između KK Vogošća i KK Gradina Srebrenik igra se sa početkom u 18:30 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi